Kredieten

Waar kunt u voor lenen?
In sommige situaties heeft u extra geld nodig. Dit kan gaan om een grote aanschaf die u wilt gaan doen. Of u gaat uw woning verkopen en u blijft zitten met een restschuld.

Persoonlijke Lening
Heeft u een groot bedrag in één keer nodig voor de aanschaf van bijvoorbeeld een auto of een verbouwing? De Persoonlijke Lening kan een alternatief zijn voor een tweede hypotheek. U hoeft niet naar de notaris, u betaalt geen afsluitkosten en een taxatierapport is niet meestal niet nodig. En u lost met een vast maandbedrag deze lening na de afgesproken looptijd volledig af.

Doorlopend Krediet
Geld opnemen wanneer u het nodig heeft? Maar niet meer lenen dan nodig is? Met de mogelijkheid dit boetevrij af te lossen en weer op te nemen? Dan kan een Doorlopend Krediet een uitkomst zijn. Het is een flexibele lening die u kunt gebruiken als aanvulling op uw besteedbaar budget. De rente is variabel en u kunt tussentijds aflossen en opnemen tot het vooraf afgesproken limietbedrag.

Restschuld Krediet
Heeft u een eigen woning en wordt u geconfronteerd met een restschuld? Dan kan een Restschuld Krediet mogelijkheden bieden. Dat is een product dat speciaal ontwikkeld is voor de financiering van restschulden. Het is een krediet die u in vooraf afgesproken termijnen geheel aflost.

Tips bij het aangaan van een lening.

Kijk of een lening bij u past in uw huidige situatie en uw situatie op de lange termijn.
Vier vragen die u zichzelf zou moeten stellen voordat u een lening aangaat!

1. Heeft u de lening echt nodig?
Heeft u goed zicht op uw uitgaven en inkomsten?
Zorg dat u precies weet hoeveel u elke maand uitgeeft en hoeveel geld er binnenkomt. U kunt dan ook beter inschatten of u financiële ruimte heeft om een lening terug te betalen.

2. Blijft uw financiële situatie de komende jaren ongeveer hetzelfde?
Een lening sluit u af voor een paar jaar. U moet de lening dus niet alleen nu, maar ook in de toekomst kunnen betalen. Heeft u een kinderwens? Wilt u een huis kopen? Of gaat u minder werken? Houd hier rekening mee bij uw beslissing om te gaan lenen.

3. Heeft u nog andere leningen?
Heeft u al een lening, staat u rood of gebruikt u uw creditcard vaak? Het is dan meestal niet verantwoord om nog een lening af te sluiten. Het wordt namelijk steeds moeilijker om af te lossen. In sommige gevallen is het juist wél verstandig. U kunt dan alle schulden in één keer aflossen met een nieuwe lening. Dit heet oversluiten. Dit geeft overzicht en u lost elke maand een deel van uw lening af. Zo wordt uw schuld steeds kleiner. Is oversluiten in uw geval een verantwoorde keuze?

4. Heeft u twijfels?
Boom & Van Heest Financiële Diensten helpt u graag met het maken van een goede afweging en de juiste keuze!

Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Meer informatie over de service en kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze Dienstenwijzer.

Afdrukken